کمردرد تقریبا یک بیماری شایع در میان افراد است. حدود ۸۰ درصد از افراد، کمر درد را در بخشی از زندگی خود تجربه میکنند. اغلب وجود چنین دردی نگران کننده نخواهد بود.
در بیشتر موارد چنین دردی به خاطر پیچ خوردگی عضلات یا فشار و فتق دیسک است. معمولا کمردرد خود به خود بهبود پیدا میکند. اگر کمردرد شما اخیرا آغاز شده است بهتر است سری به پزشک بزنید و داروهای مناسب آن را دریافت کنید.
درمانهای غیر تهاجمی همچون ماساژ، انجام تمرینات ورزشی یا یوگا میتواند مفید باشد. با این وجود در برخی از موارد کمر درد میتواند نگران کننده باشد. برخی از اوقات وجود چنین دردی نشانه بیماری دیگری است که باید به سرعت درمان شود. در این مقاله قصد داریم به همین موضوع بپردازیم.
کنترل ادرار یا مدفوع خود را از دست داده اید
این موضوع ممکن است به خاطر سندرم دم اسب ایجاد شده باشد. به مجموعه علایمی که در اثر آسیب به ریشههای دم اسب ایجاد میگردد، سندرم یا نشانگان دم اسب (Cauda equina syndrome) میگویند.
این یک بیماری نادر است و از میان ۳۳۰۰۰ نفر تنها یک نفر را درگیر خود میسازد. اگر چنین شرایطی درمان نشود ممکن است به فلج شدگی، از دست دادن کنترل بر روی ادرار یا مدفوع یا اختلال عملکرد جنسی منجر شود.
کمر درد در شب رخ میدهد
بیشتر افرادی که با کمردرد دست و پنجه نرم میکنند میتوانند موقعیت خواب خود را تنظیم کنند و از همین طریق درد کمتری تجربه نمایند. اما اگر چنین مواردی به بهبود درد کمک نکرد و نتوانستید به خاطر درد کمر در شب خوب بخوابید بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.
چنین دردهایی ممکن است نشانه تومور نخاعی باشد. شرایط دیگری که باعث ایجاد کمردرد در شب میشود عفونت استخوان ستون فقرات است. در هر دومورد، باید به پزشک متخصص مراجعه شود.
اشاره کردن به محل دقیق درد برایتان دشوار شده است
درد در قسمتهای بالا یا پایین کمر ممکن است به خاطر عضلات یا مفاصل خاصی نباشد. هنگامی که کمردرد شما به طور ناگهانی ایجاد میشود بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
اگر درد فک، حالت تهوع، خستگی بیش از حد یا تنگی نفس دارید حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا شرایط شما مورد بررسی قرار گیرد.
کمردرد با سفتی و خشک شدگی صبحگاهی همراه شده است
داشتن درد و خشک شدگی در اوایل صبح یک موضوع طبیعی است، اما اگر چنین دردی بیش از ۳۰ دقیقه طول بکشد و با حرکت کردن بدتر شود ممکن است به نوعی آرتریت التهابی مبتلا شده باشید. این نوع التهاب حدود ۱.۴ درصد از جمعیت جهان را درگیر خود کرده است.
اگر چنین شرایطی درمان نشود میتواند حرکت کردن را دشوار سازد. اسپوندیلیت آنکیلوزان (Ankylosing spondylitis) عبارت است از یک بیماری مفصلی پیشرونده، مزمن و خودایمنی که اغلب ستون فقرات و استخوانهای لگن را درگیر میسازد. بیمار به دلیل التهاب و سفتی ستون فقرات ممکن است حالت «خم شدن به جلو» داشته باشد.
این نوع بیماری خطر ایجاد بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهد. به همین خاطر نباید آن را نادیده بگیرید. درمان این بیماری در برگیرنده داروهای بدون نسخه یا NSAIDهای تجویز شده همچون اینفیلیکسیماب یا اتانرسپت است که جلوی التهاب را میگیرند.
ممکن است در معرض شکستگی باشید:
اگر اخیرا حادثهای داشته اید، استروئیدهای خوراکی مصرف میکنید یا به پوکی استخوان مبتلا هستید، کمردرد میتواند یک نشانه هشدار دهنده برای وجود شکستگی باشد. در چنین شرایطی بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
ممکن است شکستگی ستون فقرات را تجربه کنید که به کاهش وزن، تغییر وضعیت بدن و حتی مشکل در تنفس و هضم منجر میشود. در چنین شرایطی بهترین کار مشورت با یک پزشک متخصص و شروع درمان مناسب است